جشنواره فرآوری رب ازگیل با هدف معرفی این میوه جنگلی و جاذبههای گردشگری و طبیعی مناطق کوهستانی آستارا، با حضور جمعی از مسئولان و روستانشینان در روستای کوتهکومه بخش لوندویل این شهرستان برگزار شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا در این جشنواره گفت: این جشنواره برای نخستین بار در استان گیلان با بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، هنرمندان بومی و موسیقی محلی برگزار و نمایشگاه صنایع دستی و رب ازگیل در آن دایر شد.
پردل امیری نژاد ادامه داد: رب فرآوری شده ازگیل به عنوان چاشنی غذاهای محلی آستارا کاربرد دارد و مراحل آماده سازی آن در این جشنواره توسط بانوان آشپز و باسلیقه به نمایش گذاشته شد.
وی افزود: جشنواره ها در نشاط اجتماعی تاثیر زیادی دارند و تلاش می کنیم آئین ها و رویدادهای مشابهی را برگزار و جذابیت های طبیعی و گردشگری شهرستان آستارا را بیشتر معرفی کنیم.
علی حیدر جوینده عضو شورای اسلامی بخش لوندویل هم گفت: از ظرفیت روستاها برای جذب و ماندگاری گردشگران باید استفاده کرد و خوشبختانه بخش لوندویل، از این فرصت بهره مند است.
۶ هزار بهره بردار در هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی آستارا به کشت و زرع مشغول هستند و ازگیل در سطح ۸۲ هکتار از مناطق کوهپایه ای این شهرستان توسط کشاورزان منطقه برداشت می شود و سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی و آهن است و به کاهش فشار خون، درمان سنگ کلیه و مشکلات گوارشی کمک می کند.
میوه های باغی و جنگلی نظیر تمشک، آلوچه، ازگیل و گیاهان دارویی به روستاهای آستارا جلوه خاصی داده و جشنواره های تمشک و گیاهان دارویی در برخی روستاهای آن برگزار شده است.